Menu

Naar de lijst

Gemeentelijke groendienst op podium met project 'de groene wandeling'

Gepubliceerd op
Finale Groene Lente 2017

Eind 2017 vond de finaledag plaats van de wedstrijd 'Groene Lente 2017'. Deze wedstrijd beloont de beste voorbeelden van groen- en duurzame bloemenrealisaties. 

De projecten worden ter plaatse door de steden en gemeenten gepresenteerd zodat ze ook als inspiratie kunnen dienen voor andere steden en gemeenten. 

Hemiksem haalde de derde plaats met het project 'de groene wandeling' die het reeds gerealiseerde deel van de groene ring rond Hemiksem omvat. De wandeling startte aan de Antwerpse steenweg en eindigde aan het abdijpark. 

Met het park Den Akker, Callebeekpark, het abdijpark, het groen aan Depot Deluxe en de visputten zijn grote delen van deze ring aan de kant van de Schelde reeds gerealiseerd. Op termijn is het de bedoeling om deze zones verder met elkaar te verbinden door onder meer het park dat zal verrijzen op de voormalige Bekaert-site. 

Een leuke ervaring voor de betrokkenen van de groendienst en het bestuur en ook een leuke erkenning voor het geleverde werk! 

De verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG), een vereniging van Vlaamse steden en gemeenten. 

Downloads

pdf
Resultaten finale 2017.pdf
Grootte: 497 KB

Contact

Gunter Bulteel

Verantwoordelijke Groendienst
03 288 27 21
gunter.bulteel@hemiksem.be
;