Menu

Naar de lijst

Geen versoepelingen in de coronamaatregelen

Gepubliceerd op
25-juli-online

De Nationale Veiligheidsraad liet op 23 juli weten dat er voorlopig geen versoepelingen zullen komen in de coronamaatregelen. Het verhoogde aantal besmettingen laat dit voorlopig niet toe zodat fase 5 voorlopig niet zal ingaan.

Om het stijgende aantal nieuwe besmettingen een halt toe te roepen heeft de Nationale Veiligheidsraad enkele nieuwe maatregelen aangekondigd die strikt nageleefd zullen moeten worden.

Deze nieuwe maatregelen starten op zaterdag 25 juli:

- Mondmaskers zijn verplicht op markten, overheidsgebouwen en op plaatsen waar veel volk samen komt zoals bv. winkelstraten, drukke wandelgebieden... Ook in private sfeer (bv. huwelijken, verjaardagsfeesten) bij veel mensen aanwezig als afstand niet kan bewaard worden!

- In de horeca (café, restaurants, hotels,...) is een mondmasker verplicht bij aankomst, toilet, vertrek. Je hebt in principe nu een mondmasker al aan als je aankomt. Aantal tafel kan je het mondmasker afnemen. Dansen en tafels tegen elkaar om groepen samen te zetten is verboden !

- Klanten dienen zich bij horecabezoek te registreren (doorgeven van e-mail of telefoonnummer).

- Sluitingsuur horeca blijft 1 uur

- Nachtwinkels sluiten om 22 uur

- Bubbels van 15 personen blijven

- Grote evenementen, feesten en beurzen worden niet versoepeld vanaf 1 augustus

- Bij terugkeer uit oranje-risicogebied wordt quarantaine aangeraden en een Covid-19-test. Uit rood-risicogebied is er verplichte quarantaine en test

- Bij terugkeer uit het buitenland is het verplicht een formulier invullen (vanaf zaterdag online beschikbaar)

Door deze nieuwe maatregelen hopen we een tweede lockdown te vermijden.

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

In de Rupelgemeenten (waaronder ook Hemiksem) zal de mondmaskerplicht ook gelden op het openbaar domein vanaf zaterdag 25 juli.

Downloads

pdf

;