Menu

Naar de lijst

FIVO beloont leerlingen die te voet of met de fiets naar school komen

Gepubliceerd op
Fivo

Onze gemeente streeft naar een betere toekomst, veiliger verkeer, minder auto's en een gezonder leven. De schoolomgevingen willen we ontlasten van verkeersdruk zodat onze schoolgaande kinderen reeds van jonge leeftijd leren omgaan met het verkeer.

Samen met gemeente Hemiksem stellen de scholen (Het Klaverbos en de Regenboogschool) graag FIVO aan je voor, een nieuw registratiesysteem dat de leerlingen beloont als ze te voet, met de fiets (of step/skateboard) naar school komen.

Na de krokusvakantie starten we met FIVO op maandag 22 februari.
De Zonnekesschool stapt pas mee in het systeem vanaf september. 

Het systeem is heel eenvoudig. Elke ingeschreven leerling die 's morgens te voet of met de fiets naar school komt zal 1 punt verdienen en elk punt is 10 eurocent waard!
Door zo veel mogelijk zonder auto te komen, sparen ze dus snel een mooi bedrag bijeen.
Zo stimuleren we onze leerlingen en hun ouders om de veiligheid rond te school te bewaren en bovendien is het ook gezond voor de schoolomgeving. Minder CO2-uitstoot betekent ook een betere luchtkwaliteit in onze gemeente.

Beloningen

Op het einde van het schooljaar, tijdens het schoolfeest, kunnen de leerlingen hun welverdiende punten komen inwisselen. Dit kan op 2 verschillende manieren: ze kunnen hun punten inwisselen voor een cash bedrag of ze kunnen kiezen uit allerlei cadeautjes!

Voorlopig zullen de leerkrachten de deelnemers registreren maar we streven ernaar om vanaf september en het nieuwe schooljaar een automatisch registratiesysteem klaar te hebben.

Kinderen van ouders die geen andere optie hebben dan met de wagen te komen, krijgen toch nog de kans om mee te doen met FIVO.

Indien ouders hun kinderen minimum 1 kilometer buiten de schoolomgeving afzetten en ze het laatste stuk te voet of met de fiets laten doen worden ze ook geregistreerd.

Dankzij het FIVO verminderen we ook de parkeerdruk rond de school en kan het kind diezelfde ervaring opdoen en meespelen met zijn/haar vriendjes.

Elke beginnende deelnemer ontvangt een speciaal reflectiebandje van FIVO!

De eerste registraties starten al op 22 februari 2021 dus schrijf je tijdig in.

Je kan je kind(eren) inschrijven voor FIVO via ons e-mailadres (inschrijvingenfivo@hemiksem.be) met de nodige gegevens zoals naam van de leerling, naam de ouder, de school én klas. Geef ook nog even aan of jouw kind te voet, met de fiets, de step of met het skateboard veilig naar school komt.


Contact

Dienst Mobiliteit

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 76
E-mail: mobiliteit@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak. Meer info kan u hier vinden.

Openingsuren

Maandag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 24/12/2021, 31/12/2021
Deze dienst is nu gesloten
;