Menu

Naar de lijst

Eindelijk een manier om voorbeeldige chauffeurs in uw straat te bedanken

Gepubliceerd op
Control cruiser straatbord

In het verleden uitte u of uw buur al bezorgdheid over de snelheid waarmee sommige automobilisten door jullie straat rijden. Terecht. Wij zijn ons als gemeente bewust van het probleem en proberen met gerichte maatregelen en snelheidscontroles de verkeersveiligheid te verbeteren. Maar zulke maatregelen nemen soms tijd in beslag.

Gelukkig staan we niet alleen in onze strijd voor meer verkeersveiligheid. De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) lanceert in oktober een positieve campagne om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te bedanken. Iedereen kent wel de namen voor gevaarlijke chauffeurs:  Johnny’s, snelheidsduivels, brokkenpiloten… .
Maar automobilisten die veilig rijden, die hebben nog  geen naam. Voor hen lanceren we nu de term Control Cruiser, een positief woord voor iemand die zich gewoon, zoals het hoort, aan de snelheidslimiet houdt.

Alle control cruisers in Vlaanderen zullen in oktober in een grootschalige campagne bedankt worden. Niet alleen met grote borden langs autosnelwegen en gewestwegen, maar ook in de straten waar het er echt toe doet: straten zoals de uwe. Daarvoor ontwikkelde de VSV borden die inwoners aan hun raam kunnen hangen. Borden waarmee u alle voorbeeldige chauffeurs in uw straat kan bedanken.

De meeste chauffeurs willen zich namelijk wel aan de snelheidslimiet houden, maar moeten daar gewoon aan herinnerd worden.

Wij willen als gemeente deze campagne ondersteunen. We bieden u dan ook graag een bord aan, zodat u positief rijgedrag in uw straat mee kan aanmoedigen. Om de campagne te versterken, spreken we met de lokale politie af dat zij tijdens de maand oktober gericht op snelheid zullen controleren. Zo kunnen we de chauffeurs in uw straat samen aanmoedigen om zich aan de snelheid te houden.

Voor deze actie heeft de Gemeente Hemiksem de volgende straten geselecteerd: 

U.N.O-laan 

Bredestraat 

Monikkenhoflaan 

Tulpenlaan 

Assestraat 

Kerkeneinde 

Heiligstraat 

Kerkstraat 

Kleidaallaan 

Lindelei 

St-Bernardsesteenweg

Gemeenteplaats 

Wil u graag de campagne ondersteunen en een bord aan een raam van uw huis ophangen?

Bewoners uit bovenstaande straten zijn meer dan welkom om hun exemplaar af te halen aan de balie op het gemeentehuis.

Geef voor 1 oktober een seintje op mobiliteit@hemiksem.be en wij leggen uw persoonlijke exemplaar al klaar.


Contact

Dienst Mobiliteit

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 76
E-mail: mobiliteit@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak, u kan voor een afspraak bellen naar 03 288 26 20 of mailen naar afspraken@hemiksem.be.

Openingsuren

Maandag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 02/11/2020, 11/11/2020, 25/12/2020
Deze dienst is nu gesloten
;