Menu

Naar de lijst

Eerste levering van mondmaskers tegen eind volgende week

Gepubliceerd op
mondmasker

Deze week kreeg iedere inwoner van Hemiksem een brief in bus met de aankondiging dat onze gemeente mondmaskers heeft aangekocht voor alle inwoners vanaf 12 jaar. 

Een bestelling van in totaal 78000 mondmaskers werd samen met de andere Rupelgemeenten de dag na de aankondiging van het nationaal crisiscentrum geplaatst. Alle leveranciers van mondmaskers zijn momenteel druk bevraagd waardoor de levering in verschillende fasen zal gebeuren.Eind volgende week verwachten we een eerste deellevering die we zullen verdelen volgens de BIN-zones. We starten de verdeling in BIN-Zuid, om daarna bij de volgende leveringen verder te gaan in BIN-Oost, BIN-West, BIN-Dorp, BIN-Varenvelden, BIN-Bloemenwijk. 

De mondmaskers die Hemiksem besteld heeft zijn herbruikbare mondmaskers van goede kwaliteit. Hierbij benadrukken we dat we bewust gekozen hebben om géén wegwerpbare chirurgische maskers te verdelen omdat de overheid ons vraagt deze voor te behouden voor de zorgberoepen.

De levering van de mondmaskers via de federale overheid worden pas begin juni verwacht.

De Lijn heeft ons laten dat ze geen mondmaskers verdelen onder haar reizigers. Reizigers moeten hun neus en mond bedekken, in afwachting van de levering/beschikbaarheid van een mondmasker mogen ze daarvoor een sjaal of een bandana gebruiken.


;