Menu

Naar de lijst

Eerste lading gratis mondmaskers vanaf vrijdag bedeeld in Hemiksem

Gepubliceerd op
Burgemeester en algemeen directeur

In het weekend van 25 en 26 april besloten de Rupelgemeenten en Aartselaar samen liefst 78.000 mondmaskers te bestellen. Daarmee krijgt elke inwoner vanaf 12 jaar uit die gemeenten een gratis mondmasker in de brievenbus. 

Een eerste grote lading van die mondmaskers is op woensdag 6 mei in Aartselaar geleverd. Op donderdag is elke gemeente haar deel in Aartselaar komen afhalen. De pakketjes en bijhorende brieven worden klaargemaakt zodat de eerste mondmaskerpakketten vanaf vrijdag in de brievenbussen zullen vallen.

De bestelling van 78.000 mondmaskers is dermate groot dat de totale bestelling niet in één keer kan geleverd worden. Daardoor worden ze in drie fasen geleverd. Het eerste lot werd dus deze week toegezonden. Het tweede lot verwachten de zes gemeenten ergens midden volgende week en het derde en laatste lot volgt dan enkele dagen later. Bij elke levering zorgt elke gemeente individueel voor de verpakking en de bedeling ervan.

Gezien de mondmaskers dus in drie verschillende leveringen worden verzonden, hebben de zes burgemeesters van de Rupelstreek en Aartselaar twee keuzes voor de bedeling:

  • Ofwel wachten tot de laatste levering is toegekomen en dan pas beginnen bedelen, zodat elke inwoner op hetzelfde ogenblik zijn mondmasker in de bus krijgt.
  • Ofwel de eerste levering meteen al in pakketten steken en beginnen verdelen in de gemeente, wetend dat er dan wel inwoners zijn die snel een mondmasker krijgen en inwoners die nog even moeten wachten.

In samenspraak tussen de burgemeesters is er voor gekozen om voor de tweede optie te gaan.

In Hemiksem zullen de gratis mondmaskers bedeeld worden volgens de BIN-zones, waarbij we in de eerste bedeling vrijdag starten in BIN-Zuid en BIN-Oost. Via bijgevoegd kaartje kan je zien tot welke BIN-zone jouw straat behoort.

We willen benadrukken dat alle enveloppen op persoonlijke naam per gezin zullen bedeeld worden. Alle ingeschreven gezinsleden vanaf 12 jaar zullen een mondmasker ontvangen. 

Downloads

jpg
overzicht BIN totaal.jpg
Grootte: 1.2 MB

;