Menu

Naar de lijst

Doe mee aan Nationale Applausdag voor fietsers op vrijdag 20 maart

Gepubliceerd op
facebook_banner

Op vrijdag 20 maart 2020 staan, voor het zevende jaar op rij, maar liefst 200 teams over heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. 

Met de Applausdag wil de Fietsersbond, de belangenbehartiger van alle fietsers, de fietsers feliciteren. Een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel... Om hen te bedanken en aan te moedigen: zij maken de keuze voor het slimste, gezondste en meest milieuvriendelijke vervoermiddel!

De Nationale Applausdag voor fietsers viert dit jaar zijn zevende verjaardag. De Applausdag startte jaren geleden in Mechelen. Al van het begin toverde het applaus een glimlach op het gezicht van elke fietser. Na tientallen Mechelse edities ging het fietsapplaus in 2014 nationaal. En elk jaar blijft het aantal teams groeien… Vorig jaar applaudisseerden 170 teams - dit jaar wordt de kaap van 200 teams gerond!

Doe opnieuw mee!

Een applaus-actie organiseren is héél eenvoudig (en leuk):

1. Kies een locatie waar veel fietsers komen. De meeste applausacties gaan door van 7.30u tot 8.30u, maar eigenlijk ben je hier vrij in.

2. Verzamel minstens 5 collega's voor je applausteam.

3. Registreer je applausteam. Je moet niet alle informatie meteen invullen - de informatie over je locatie, partners en woordvoerder kan je later nog aanvullen of wijzigen (wel tweemaal je e-mail adres bevestigen).

4. Optioneel: zoek partners: Om je slagkracht te vergroten kan je samenwerken met een Fietsersbond-afdeling, lokale verenigingen, organisaties, scholen...

5. Optioneel: maak gebruik van de affiche, de banners (voor Facebook & Instagram) en/of het lokale persbericht om de wereld te laten weten dat jullie er gaan staan. (download ze hier - helemaal onderaan de pagina)

6. Optioneel: Beschilder of beschrijf enkele kartonnen met aanmoedigende leuzen, zoals 'fijn dat je fietst', 'fiets fitter fietst', 'bravo fietsers', 'bedankt dat je fietst' ...

Info & inschrijven: www.fietsersbond.be/applaus2020

Nog vragen? Contacteer fenna@fietsersbond.be of 0468 320 861.


Succes en vooral: veel fiets- en klap-plezier!


;