Menu

Naar de lijst

De waterbus gaat succesvol van start

Website

Afgelopen vrijdag vaarde de waterbus voor het eerst tussen Antwerpen en Hemiksem. Een (feest)weekend later ontdekten al meer dan 4000 mensen de gloednieuwe waterbus die de welluidende naam 'Aqua Diamond' kreeg. Je zag op onze Facebook-pagina ongetwijfeld al één van de filmpjes die we die dag maakten.

Je kan nog heel de maand juli de waterbus gratis ontdekken. Reserveer wel op voorhand je tickets via www.dewaterbus.be ! Vanaf 1 augustus vaart de waterbus betalend volgens de definitieve uren. Die uren en het tarief worden in de loop van juli bekend gemaakt. Vanaf oktober zal een tweede waterbus in gebruik genomen worden waardoor er om het half uur een waterbus vertrekt vanuit Hemiksem. Ideaal dus om zonder file ontspannen naar Antwerpen en terug te varen.

Op een klein half uurtje ben je in Antwerpen. Je stapt af op het ponton aan het Steenplein en bent dus op wandelafstand van de Grote Markt of de Groenplaats. Wie een fiets mee aan boord neemt kan van daaruit snel naar zijn of haar bestemming in de stad.

De capaciteit bedraagt momenteel 81 plaatsen maar zal na enkele aanpassingen binnenkort stijgen naar 125 plaatsen. Er kunnen 50 fietsen mee aan boord. Honden aan de leiband zijn toegelaten en de waterbus is ook voorzien voor mensen met een rolstoel. 

Onderaan kan je het schema van de afvaarten voor de maand juli raadplegen. Let op want reserveren is in juli verplicht! Je vaart dan de hele maand gratis. Vanaf augustus is een reservatie niet meer nodig omdat de waterbus dan betalend wordt (prijzen nog niet bekend). 

Vergeet ook niet om zowel je heen- als terug vaart te reserveren. Daarvoor heb je immers 2 aparte tickets nodig. 

Downloads

pdf
Afvaartschema juli 2017.pdf
Grootte: 326 KB

;