Menu

Naar de lijst

De dienst Voogdij zoekt begeleiders voor kinderen en jongeren

Gepubliceerd op
adult-baby-care-226616

De dienst Voogdij van de FOD Justitie is op zoek naar gemotiveerde personen die bereid zijn om kinderen en jongeren die in onzekere omstandigheden in België verblijven te begeleiden en een deel van hun tijd te besteden om samen met hen op zoek te gaan naar een duurzaam traject.

Heb je al enig inzicht in de problematiek van de niet-begeleide minderjarige vreemdelingen en hun noden? Dan is dat zeker een troef! We hebben echter een vijfdaagse opleiding, die alle kandidaat-voogden volgen om zich klaar te stomen voor hun eerste voogdijen. Er worden dan ook geen specifieke diploma’s gevraagd om je kandidaat te kunnen stellen.

Als voogd maak je het verschil voor deze kwetsbare kinderen en jongeren in nood. Je zal als voogd de minderjarige namelijk bijstaan in alle administratieve en juridische aspecten van zijn/haar leven in België. Hoewel je de minderjarige van nabij zal begeleiden, is het niet de bedoeling dat je hem/haar bij je thuis laat verblijven.

Gezien de hoge nood aan voogden, is de dienst op zoek naar voogden die de nodige tijd en motivatie hebben om 5 of meer jongeren te begeleiden. Je ontvangt een vergoeding per jongere die je begeleidt, maar tot 5 jongeren ben je vrijgesteld van belastingen. Indien je meer dan 5 jongeren wenst te begeleiden, dien je zelfstandige te worden in bijberoep.

Voel je je geroepen om je kandidaat te stellen, maar heb je nog enkele vragen? Of twijfel je of voogd worden iets voor jou is en wens je nog meer informatie? Dan nodigen we je uit om de infosessie voor Nederlandstalige kandidaat – voogden te volgen op 9 december 2019, om 10u in Brussel. Gelieve jouw aanwezigheid op deze infosessie te bevestigen voor 30 november 2019.

Je mag jouw aanwezigheid doorgeven via: voogdij@just.fgov.be. Nu al overtuigd? Dan mag je uiteraard ook meteen jouw kandidatuur (motivatiebrief en CV) indienen via hetzelfde mailadres.

Meer informatie vind je via deze link.


;