Menu

Naar de lijst

​Dag van de armoede op 17 oktober

Gepubliceerd op
Armoede campagne 2020

Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, 17 oktober uit tot Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. 

Staten en verenigingen werden hiermee opgeroepen armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden. Deze datum verwijst naar de samenkomst op het Mensenrechtenplein te Parijs op 17 oktober 1987, toen daar de gedenksteen werd onthuld ter ere van alle slachtoffers van honger, uitsluiting en geweld. Wereldwijd komen op deze dag mensen samen om eraan te herinneren dat armoede een schending van de mensenrechten is.

De Noord-Zuidraad is een adviesraad in Hemiksem en ondersteunt mee initiatieven om armoede ook uit Hemiksem weg te nemen. Heel wat organisaties binnen onze gemeente zijn bezig met armoedebestrijding, zoals Tochtgenoten (zie reportage in Hallo Hemiksem) en het Buurthuis.

Wie Helemaal Hemiksem is kan een steentje bijdragen om ook binnen onze gemeente armoede en uitsluiting te reduceren. De Noord-Zuidraad organiseert hiervoor regelmatig acties.

In alle scholen van Hemiksem werden afgelopen week producten ingezameld om te schenken aan de mensen die het nodig hebben.

De leerlingen van de basisscholen kregen ook informatie over de problematiek van armoede en eerlijke handel en de hierbij betrokken organisaties. 


Contact

Laura Beeckaert

Maatschappelijk assistent
03 288 26 84
laura.beeckaert@hemiksem.be
;