Menu

Naar de lijst

​Coronatest na reis uit een rode zone

Gepubliceerd op
Triage post

Wanneer moet je wel en niet naar het triagepost AZ Rivierenland in Rumst?

Als je een rode zone in het buitenland bezocht, ontvang je na het invullen van het passenger locator form een QR-code om een verplichte coronatest te laten uitvoeren.

Hoe ga je te werk?

- Je komt terug uit een rode zone, je hebt een QR-code en je hebt symptomen. Je maakt nog geen afspraak bij de triagepost maar je raadpleegt eerst je huisarts voor de verplichte coronatest en een onderzoek.

- Je komt terug uit een rode zone, je hebt een QR-code en je hebt geen symptomen. Je maakt vooraf een afspraak op de triagepost. Dit kan via www.afspraken.be . Zorgverlener kiezen; Triage Rupel.
Maak je afspraak. 

Niet online? Maak je afspraak via het nummer 03 880 96 10. Maak je afspraak liefst online zodat de telefoonlijnen zoveel mogelijk vrij blijven.

Je moet steeds vooraf een afspraak maken met de triagepost. Als je zonder afspraak naar de triagepost gaat voor een test zal je niet verder geholpen kunnen worden. Werken op afspraak garandeert je dat je veilig kan verder geholpen worden en dat er geen lange wachtrijen ontstaan.

In andere gevallen, dus als je geen QR-code hebt, moet je steeds via je huisarts een afspraak maken om een coronatest te doen.


;