Menu

Naar de lijst

Coronalert-app waarschuwt je bij een hoog risico op besmetting

Gepubliceerd op
dFFLalFC2Z__qLQ2KV0CVA

Coronalert waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het coronavirus heeft. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. Nauw contact betekent minstens 15 minuten op minder dan 1,5 meter. Want dan is de kans dat je besmet bent groot.

Wat doe ik bij een hoogrisicocontact?

Gebruik je Coronalert en heb je een melding gekregen van een hoog risico? Dan raden we je aan om preventief in quarantaine te gaan en je te laten testen.

Wees aandachtig voor symptomen zoals vermoeidheid, koorts, droge hoest, hoofdpijn, verlies van smaak of reuk …

• Heb je symptomen?
Neem contact op met je huisarts en vermeld dat het om een vermoeden van Covid-19 gaat. De arts zal je symptomen evalueren en indien nodig een Covid-19- test afnemen of voorschrijven.

• Heb je geen symptomen?

Contacteer de contactopsporing telefonisch op 02 214 19 19. Vermeld dat je Coronalert gebruikt en dat je een waarschuwing kreeg voor een hoogrisicocontact.

Registreer je coronatest en krijg je resultaat meteen op je app

Laat je je testen op corona? Ga in de app naar ‘ik wil een test doen’. Hiervind je een testcode van 17 cijfers dieje aan je huisarts of in het ziekenhuistoont. Op die manier kan je je resultaatop je app ontvangen.

Passeer je niet via je huisarts? Omdat je een PCR-code toegestuurd kreeg via de contactopvolging of via het Passenger Locator Form? Dan kan je zelf de testcode van je app en je PCRtestcode samen registreren via de website: www.coronalert.be/nl/ coronalert-formulier/

Anoniem en veilig

Coronalert weet niet wie je bent, waar je bent, of met wie je contact hebt. De app beschermt je privacy. Als je Coronalert installeert, dan geef je je telefoon de toestemming om via Bluetooth anoniem codes uit te wisselen met anderen.

Op Android-toestellen vraagt Coronalert ook om je locatiedienst aan te zetten. Android heeft dit nodig om de Bluetoothfunctie te laten werken. Wees gerust, Coronalert heeft geen toegang tot jouw locatie-informatie.

De geheime codes worden 14 dagen lokaal opgeslagen op je telefoon. Alleen als je volgens een Covid-19-test besmet blijkt, kun je je codes delen voor de periode dat je besmettelijk was en krijgen mensen waarmee je in nauw contact kwam een hoogrisicocontact melding in hun app.

Wat met je coronatestresultaat?

Laat je je testen op Covid-19? Dan gebeurt dat natuurlijk niet anoniem. Je bentwel beschermd doorhet medisch geheim.Voor de terugbetaling isje inschrijvings nummerbij de sociale zekerheid(INSZ) nodig.

Als we de testcode van je app toevoegen krijg je de resultaten van je test ook via je app toegestuurd. Maar ook dan komt er geen in de app terecht.

Meer info: www.coronalert.be/nl/


;