Menu

Naar de lijst

Casa Blanca keert terug naar Hemiksem

Gepubliceerd op
casablanca

Tussen 2004 en 2013 vond het Casa Blanca Festival plaats aan de abdij van Hemiksem. Het populaire 4-daagse festival trok in zijn topjaren meer dan 85.000 bezoekers, tot 25.000 mensen per dag. 

In de zomer van 2020 keert Casa Blanca terug, op de vertrouwde locatie, maar in een nieuwe vorm. Geen festival van 4 dagen maar een concertreeks van 20 avonden tussen 12 juni en 22 augustus.

De eerste namen zijn al bekend:James BluntBart Peeters en Raymond van het Groenewoud zullen elk een avond in Hemiksem vullen.

De Britse singer-songwriter James Blunt scoorde in 2005 een monsterhit met ‘You’re Beautiful’. Maar dat de voormalig legerofficier geen one hit wonder is heeft hij inmiddels al lang bewezen. Vorig jaar kwam zijn zesde album ‘Once Upon A Mind’ uit en in 2018 was er nog de succesvolle samenwerking met Lost Frequencies in ‘Melody’. Op dinsdag 30 juni neemt James Blunt zijn rijke repertoire mee naar Casa Blanca.

Al wie Bart Peeters al een keer live aan het werk zag weet dat het avonden zijn om nooit meer te vergeten. Naar goede gewoonte neemt Bart zijn Ideale Mannen mee, topmuzikanten en specialisten in vrolijke wereldritmes. Verwacht op zaterdag 1 augustus een avond vol enthousiasme, positivisme en klassiekers als ‘Lepeltjesgewijs’, ‘Konijneneten’ en ‘Brood voor Morgenvroeg’.

Op Valentijn blies Raymond van het Groenewoud maar liefst 70 kaarsjes uit, maar op goede Nederlandstalige rock zit geen sleet. Al meer dan 50 jaar komt Raymond naar je toe met hits als ‘Meisjes’, ‘Je veux de l’amour’, ‘Liefde voor muziek’ en ‘Gelukkig zijn’. Op vrijdag 14 augustus treedt Raymond aan in Hemiksem. Zet je schrap voor een memorabele avond vol passie en virtuositeit.

Casa Blanca is dus helemaal terug deze zomer. Met een brede programmatie zal de abdijweide tussen het groen opnieuw menig muziekliefhebber kunnen bekoren. 

Tickets voor James Blunt, Bart Peeters en Raymond van het Groenewoud zijn te koop vanaf vrijdag 13 maart om 10 uur via www.casablancaconcerts.be. Meer namen volgen snel.

Ook tijdens Hemiksem Zomert op zondag 17 mei zal het programma uitgebreid worden voorgesteld. 


;