Menu

Naar de lijst

Burgerideeën voor CO2-vermindering

Gepubliceerd op
gaat-voor-klimaat

Het lokaal bestuur ondertekende het Burgemeestersconvenant 2030 en engageert zich dus om de CO2-uitstoot in onze gemeente te doen dalen. We sprokkelden eerder al ideeën bij de burgers om de uitstootvermindering te realiseren. Nu willen we opnieuw jullie mening horen.

In samenwerking met Avansa vzw zetten we het project Atmosfeermakers op. Tijdens deze denkavonden konden inwoners hun ideeën en suggesties om de co2-uitstoot te verminderen kenbaar maken.

Hieronder lijsten we de ideeën van onze inwoners op. Heb jij aanvullingen/opmerkingen? Bezorg ze uiterlijk op 21 mei via informatie@hemiksem.be

  • Inwoners kunnen zich aanmelden voor een geveltuin. Om de inwoners van Hemiksem te ontzorgen krijgen ze hulp bij het aanplanten en de aankoop van gevelplanten en bloemen.
  • We organiseren een informatiemoment over klimaatrobuust maken van tuinen in Hemiksem.
  • De inwoners van Hemiksem ontvangen een aankoopbon voor plantgoed en krijgen tips om hun tuin/balkon te vergroenen.
  • De gemeente onderneemt extra maatregelen om het eigen patrimonium maximaal te benutten voor het opvangen van hemelwater.
  • Er komt een vaste rubriek in Hallo Hemiksem met tips en informatie rond duurzaamheid. Over welke onderwerpen zou jij graag in deze rubriek iets lezen?
  • Er worden infosessies georganiseerd rond deelmobiliteit. Inwoners kunnen het aanbod van Hemiksem leren kennen: de elektrisch deelauto, (elektrische) deelfietsen, privé-autodelen...
  • We zetten de werking van het EnergieK loket in de kijker zodat inwoners gratis en onafhankelijk advies i.v.m. enenergieverbruik en renovatie kunnen krijgen. Ook voor de verlaging van je energiefactuur kan je hier informatie krijgen.
  • Er komen meer laadpalen voor elektrische wagens in Hemiksem. Suggesties voor mogelijke plekken kan je hier geven.

Benieuwd naar wat het lokaal bestuur nu al concreet doet om de CO2-uitstoot te verminderen? Je leest er alles over in de Hallo Hemiksem van juli-augustus.


;