Menu

Naar de lijst

Boosterprik voor 12- tot 17-jarigen + update ELZ Rupelaar

Gepubliceerd op
XioBN_Vf

Alle 12- tot 17- jarigen kunnen een afspraak verkrijgen in vaccinatiecentrum Rupelaar vanaf 4 maanden na hun initiële schema (2x basisvaccinatie) voor een booster vaccinatie (Pfizer). Ouders moeten toestemming geven voor deze boostervaccinatie nadat ze zich goed geïnformeerd hebben. Om toestemming te geven, moet minstens één van de ouders/voogden deze geïnformeerde toestemming voor een boostervaccin aan een jongere van 12 tot 17 jaar ondertekenen en meebrengen.

Een afspraak maken voor een boosterprik voor jongeren

Een afspraak maken kan enkel telefonisch, per e-mail of Whatsapp gemaakt worden met het vaccinatiecentrum. Vermeld steeds het rijksregisternummer van je kind in de communicatie. Zelf online inschrijven is niet mogelijk. De eerste mogelijkheid is voorzien op zaterdag 12 februari en zaterdag 19 februari van 9 tot 16 uur. Vanaf 21 februari worden dagelijks momenten voorzien.

Vaccinatie 5- tot 11- jarigen
Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen de kans zich te laten vaccineren tegen COVID-19. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmetting en ziekte. Zo bescherm je niet alleen de gezondheid van je kind, maar ook zijn of haar ontwikkelingskansen. Laat je kind dus vaccineren. Want beter beschermd, da’s samen blijven leren, sporten en spelen! Kinderen zijn in februari nog welkom na afspraak elke woensdag van 12.30 tot 17 uur en elke zaterdag
van 8.30 tot 17 uur.

Boosterprik mensen met verlaagde immuniteit
Alle burgers die in september en derde prik kregen als deel van hun basisvaccinatie krijgen een uitnodiging voor hun booster in de loop van volgende week. Zij krijgen afspraken in de week van 21 februari. De booster kan toegediend ten vroegste vanaf vanaf 3 maanden na de basisvaccinatie.

Contact
Het infopunt is bereikbaar per telefoon alle dagen van 9 tot 16 uur, op vrijdag van 9 tot 13 uur.
Telefoonnummer: 03 269 30 00 
Mail: info@vaccinatiecentrumrupelaar.be
Whatsapp: 0471 98 64 36 (enkel

tekst)  

Meer informatie: https://vaccinatiecentrumrupelaar.be


;