Menu

Naar de lijst

​Blijf waakzaam voor inbraakpogingen

Gepubliceerd op
break-in-brutal-burglar-8827

Binnen Hemiksem zijn er recent bezorgdheden en angst door de vele inbraken die onze gemeente en omliggende gemeenten al enige tijd treffen. Veel van de inbraken in Hemiksem concentreren zich rond de UNO-laan.


De politie is al sinds de eerste inbraken bezig met verscherpt toezicht in onze gemeente, het patrouilleschema is aangepast en er zijn regelmatig extra interventieploegen ingezet, niet enkel met politievoertuigen, maar ook met anonieme wagens. Bijkomend zijn er al een aantal preventieve acties geweest. Ook de federale gerechtelijke politie voert momenteel mee onderzoek. Het is duidelijk dat bepaalde gelijkaardige feiten en modus operandi zich ook voordoen in omliggende gemeenten. In Hemiksem zijn er al een aantal verdachten opgepakt. Twee verdachten zijn trouwens opgepakt en aangehouden tijdens zo een preventieve actie.

BIN-netwerk

De politie zet nu ook telkens het BIN-netwerk in werking. Vaak zijn de daders na een melding dan nog in de buurt en indien er duidelijke beschrijvingen beschikbaar zijn kunnen de BIN-leden mee uitkijken.
Een rondtrekkende dievenbende oprollen is geen eenvoudige opdracht en vergt veel inzet van de politie, ook over de politiegrenzen heen. De gegevens via onze ANPR-camera’s zijn een hulpmiddel om bepaalde bewegingen in beeld te brengen.
De politie heeft het al een aantal keer gecommuniceerd via hun sociale media kanalen, en kan dit enkel herhalen: gelieve iedere verdachte situatie te melden op het nummer 101. Best geeft u uw woning een bewoonde indruk door bijvoorbeeld een lampje te laten branden. Sluit ramen, deuren en garagepoorten goed af. Onze interventieploegen rijden constant rond binnen de zone. Meestal zijn onze politieploegen snel ter plaatse en kunnen ze een controle uitvoeren. Eventueel kunnen ze ook de BIN-leden verwittigen om mee uit kijken.
Er is intensief overleg tussen de politiediensten en de burgemeester. De komende week is er een overleg voorzien met de BIN-coördinatoren, de commissaris en burgemeester om na te gaan welke verdere inspanningen er nog geleverd kunnen worden om de inbraakplaag voorgoed te stoppen.


;