Menu

Naar de lijst

BIN Oost & BIN Dorp gaan van start

BIn Oost en BIN Dorp

Gisteren, donderdag 22 juni, ondertekenden de verantwoordelijken van buurtinformatienetwerk (BIN) Dorp en BIN Oost het charter waarna beide BIN operationeel zullen worden. Voor beide BIN werd het minimum aantal leden bereikt na een succesvolle infoactie op de wekelijkse markt woensdag 10 mei. 

Zo komt het aantal operationele BIN in Hemiksem op 5 stuks. Deze 5 netwerken worden aangevuld met een zesde netwerk: BIN Zelfstandigen (waarin handelaars en middenstanders uit heel de gemeente snel verdachte zaken via de politiediensten aan elkaar kunnen melden). 

Op die manier is 90% van het Hemiksems grondgebied voorzien van een BIN. Volgens informatie van de politiediensten is Hemiksem hiermee één van de meest afgedekte gemeenten op het vlak van BIN in de provincie Antwerpen. Enkel het BIN West blijft momenteel nog over, ook daar is reeds een coördinator actief om voldoende leden te werven. Bedoeling is om ook hier op termijn voldoende deelnemers te vinden waardoor je als inwoner in de hele gemeente toe kan treden tot een BIN. 

Lees hier alle info over de BIN in Hemiksem. 


;