Menu

Naar de lijst

Beveilig je tegen inbraak met de actie "1dagniet"

Gepubliceerd op
1dagniet_webbanner_NL

Van 19 tot 25 oktober 2020 organiseert de FOD Binnenlandse Zaken in samenwerking met de federale politie, de provincies, de politiezones en de gemeenten, de lokale preventiepartners en de private partners de zevende editie van de nationale actie tegen inbraak.

Je zou denken dat je minder weggaat dan voorheen, dat je meer telewerkt en je dus minder risico loopt om het slachtoffer te worden van inbraak. Weet dat inbrekers maar 5 minuten nodig hebben om je huis te betreden, je te bestelen en te vluchten. Je hoeft dus niet lang afwezig te zijn, het is voldoende om even boodschappen te gaan doen of je kinderen naar school of een activiteit te brengen.

Het is geweten dat het aantal inbraken toeneemt tijdens de donkere maanden. Het moment is dus aangebroken om jezelf af te vragen wat je kunt doen om inbraken te voorkomen.

Preventie

Het voorkomen van een inbraak begint met het aannemen van goede gewoonten, zoals steeds de deuren en ramen op slot te doen, ook al ben je maar even weg en aantrekkelijke voorwerpen zoals laptop, smartphone, ... te verbergen.

Tijdens de korte herfst- en winterdagen is het makkelijker voor inbrekers om vast te stellen of je aanwezig bent of niet: geen licht, rolluiken niet neergelaten. Geef dus de indruk dat er iemand thuis is door lampen met tijdschakelaars te gebruiken of de radio te laten spelen.

Een ander aandachtspunt zijn de inbraken via de eerste verdieping, die meer en meer voorkomen. Denk eraan om de eerste verdieping van je woning te beveiligen want inbrekers gebruiken alles wat binnen hun bereik ligt om op de eerste verdieping te komen: dakgoot, tuinmeubels, ladder, stelling, ...

Op de website www.1dagniet.be vind je talrijke preventietips.

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Ook jij kunt iets doen tegen inbraak. Volg dus de tips van de actie "1dagniet" en geef inbrekers geen enkele kans.


;