Menu

Naar de lijst

Besmettingen in onze gemeente in stijgende lijn!

Gepubliceerd op
test negatief

Beste inwoners,

We merken op dat de afgelopen twee weken het aantal besmettingen in stijgende lijn gaat. Het is dus belangrijk dat we waakzaam blijven.

Er werden in onze gemeente 45 nieuwe besmettingen geregistreerd in de voorbije twee weken waarvan 28 de afgelopen week. We merken op dat 14 personen jonger dan 18 jaar zijn, waaronder 13 kinderen jonger dan 12 jaar. Er werden vier personen ouder dan 65 jaar geregistreerd. Dit wil zeggen dat 27 personen tussen 18 en 65 jaar een positieve test aflegden.

De besmettingen zijn niet terug te brengen tot één buurt in de gemeente. Ze zitten verspreid over liefst 31 adressen. We hebben een aantal besmettingen kunnen toeschrijven aan de kleuterschool Boskabouters. Er werd dan ook besloten om deze school preventief alvast 1 week na de krokusvakantie gesloten te houden.

Momenteel zitten er 68 inwoners in quarantaine wegens besmetting of hoog risico contacten. Onze diensten voeren controles uit om op te volgen of de quarantainemaatregelen correct nageleefd worden

We willen alle inwoners vragen om de quarantainemaatregelen strikt op te blijven volgen. Als er twijfels zijn over hoe de quarantaine na te leven, kan u steeds contact opnemen met onze sociale dienst op nummer: 03 288 26 80 of via GSM: 0478 52 03 79 We helpen jullie graag verder met al jullie vragen.

We begrijpen dat de inspanning die we vragen al erg lang duurt en met de dag moeilijker wordt. We hopen dan ook dat de vaccinaties snel op gang komen en we de komende maanden terug van onze vrijheden kunnen genieten.

Wie een geheugensteuntje nodig heeft voor de huidige maatregelen kan die hier vinden:

www.info-coronavirus.be


;