Menu

Naar de lijst

BE-Alert testdag

Gepubliceerd op
be.alert

Vandaag is het nationale BE-Alert-testdag. De gemeente Hemiksem werd dit jaar niet geselecteerd om te testen op basis van locatiegegevens. We zullen dan ook vandaag vanuit de gemeente geen test uitsturen. 

Vanuit de provincie wordt er rond 13 uur een BE-Alert-SMS naar alle actieve mobiele toestellen in de Provincie Antwerpen gestuurd. Alle geregistreerden in de provincie zullen ook een e-mail ontvangen.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail. 

Op dit moment zijn er bijna 200.000 geregistreerden in de provincie Antwerpen.

Nog niet ingeschreven?

Je kan je heel eenvoudig registreren via: https://www.be-alert.be/nl. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Indien je die niet hebt ontvangen, is er iets misgelopen en doe je het best nog een keer. Zorg er zeker voor dat alle verplichte velden zijn ingevuld.

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Vul je gegevens aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’

Meer info? Check de website: www.be-alert.be.


;