Menu

Naar de lijst

Abdijtoren als een baken van licht en hoop in de duisternis

Gepubliceerd op
Abdij licht

Nu de donkerste dagen van het jaar aangebroken zijn is het voor vele inwoners wat moeilijker om buiten te komen en dat kleine streepje licht in de duisternis te zien. 

Misschien heb je 's avonds het lichtje in onze abdijtoren al gespot. We laten dit lichtje branden voor jullie als teken van hoop in deze moeilijke tijden. Zo ziet iedereen vanuit verschillende plaatsen het licht dat voor jullie brandt. Denk in deze donkere tijden ook eens aan de eenzame buurman, een verre vriend die alleen zit, een oude tante of een collega die het wat moeilijk heeft. 

Een telefoontje, briefje of kaartje kan dan wonderen doen. Maak je nog een avondwandeling om je gedachten te verzetten, maak dan gerust een foto van de lichtende abdijtoren en plaats het op je sociale media met de hashtags #lichtophemiksem en #zorgvoorlicht.

Beleef je een moeilijke tijd of zit je met sombere gedachten en geraak je er niet uit? Er zijn heel wat instanties die jou erbovenop kunnen helpen of je dat extra steuntje in de rug kunnen geven. Blijf zeker niet alleen zitten met je eenzaamheid of je problemen. We moeten samen dat nare coronavirus overwinnen maar ook de voor de neveneffecten zoals eenzaamheid en het gebrek aan sociale contacten moeten we er zijn voor elkaar. Samen erdoor komen is ook Helemaal Hemiksem, niet voor niets de slogan van onze gemeente. 


;