Menu

Naar de lijst

Aangepaste verkeerssituatie tijdens werken A12

Gepubliceerd op
Doorgang tijdens de werken

Op vrijdag 17 mei starten er ingrijpende werkzaamheden op de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar richting Antwerpen. Aquafin legt er een gescheiden rioleringsstelsel aan en het Agentschap Wegen en verkeer legt een nieuw fietspad aan en voert enkele aanpassingen uit aan de bushaltes. Deze werken zullen ongeveer 14 maanden duren.

Tijdens de voorbereidende werken wordt er een tijdelijke afrit aangelegd, ter hoogte van Atlas Copco. De busstrook van de N177 richting Antwerpen, de rechtse rijstrook van de A12 en de linkse rijstrook van de N177 zullen plaatselijk en tijdelijk worden afgesloten.

Begin juni starten de eigenlijke rioleringswerken, die in 6 fases worden uitgevoerd. Hiervoor worden de busstrook en één rijstrook van de N177 afgesloten voor de volledige periode van de betreffende fase. De andere rijstrook blijft toegankelijk voor bestemmings- en busverkeer. Die indeling kan je bekijken op bovenstaande afbeelding.

Ben je te voet of met de fiets? Dan verplaats je je best aan de zijde van Hemiksem. Buslijn 500 blijft rijden tijdens de werken.

Kijk hiervoor op het plan 'Omleiding fietsers/voetgangers'.

Fase 2 - kruispunt Kontichsesteenweg

Het kruispunt met de Kontichsesteenweg zal deze zomer worden afgesloten, op het grondgebied van Aartselaar. Er wordt getracht om de werken aan dit drukke kruispunt af te ronden vóór de start van het schooljaar. 

Vanuit Hemiksem kan je via de Cleydaellaan het kruispunt nog oprijden, links afslaan op het middenvak en dan zo via de tijdelijke afrit de N177 oprijden. Dat zie je op het plan 'Omleiding vanuit Hemiksem - Fase 2'.

Fase 4 - kruispunt Guido Gezellestraat

Het kruispunt met de Guido Gezellestraat zal dit najaar worden afgesloten, op het grondgebied van Aartselaar. Tijdens deze werken is het kruispunt met de Kontichsesteenweg terug beschikbaar, dus verwacht men hier minder verkeersproblemen. Deze fase is gepland van september tot november.

Minder hinder-maatregelen

De voorbereidende werken worden ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer te beperken. Op het ogenblik dat de rioleringswerken starten, werken twee aannemers tegelijk op verschillende plaatsen. Die aannemers zullen ook langere werkdagen hanteren en werken bovendien door op zaterdagen en tijdens het bouwverlof. Het voet- en fietspad wordt zo goed als mogelijk bereikbaar gehouden voor plaatselijk verkeer en er blijft ook steeds één rijstrook open voor busverkeer en plaatselijk verkeer. Voor het doorgaand verkeer worden verschillende omleidingen voorzien. 

Contact en info

Voor meer informatie kan je de presentaties van Aquafin bekijken die je onderaan kan downloaden.

De meest actuele informatie rond deze werken, volg je best via de website van Aquafin.


Contact

Administratie Technische Dienst

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 62
E-mail: technischedienst@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak, u kan voor een afspraak bellen naar 03 288 26 20 of mailen naar afspraken@hemiksem.be.

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag - woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 25/12/2020
Deze dienst is nu gesloten
;