Menu

Naar de lijst

8 mei: Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog!

Gepubliceerd op
wewillmeetagain

Het War Heritage Institute herdenkt samen met zijn partners de 75ste verjaardag van deze markante datum met de campagne #wewillmeetagain.

Al een jaar lang zet het War Heritage Institute met een hele reeks partners in op ’75 Jaar Bevrijding’ en wat het betekent om al 75 jaar te leven in vrijheid. Op tientallen plaatsen in het land waren op 8 mei 2020 grote herdenkingen voorzien, maar in het kader van de bestrijding van het Corona-virus zijn deze overal afgelast. De noodzakelijke beperking van enkele vrijheden in deze moeilijke periode doet ons echter meer dan ooit beseffen hoe belangrijk deze vrijheid wel is. En hoe belangrijk het ook is bij onze dierbaren te kunnen zijn als we deze plots niet meer mogen zien… of zelfs voorgoed verliezen.

Daarom is het des te belangrijker om op 8 mei wel stil te staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het War Heritage Institute doet dit met een online nationaal herdenkingsmoment en het bekende “We’ll Meet Again” van Dame Vera Lynn. Een song die als geen ander hoop en troost bracht in de donkere oorlogsjaren… We zullen elkaar weerzien en het komt allemaal goed, ‘some sunny day’.

Vanaf nu kan je op de Facebook-Eventpagina van het War Heritage Institute met de hashtag #wewillmeetagain een foto met verhaal posten van iemand uit de Tweede Wereldoorlog die jij belangrijk vindt. Iemand uit jouw familie die onder de wapens was of gedeporteerd werd, een verzetsheld uit jouw gemeente of een historisch figuur die jij wil herdenken.

Op 8 mei houden we om 23.01 uur een nationaal herdenkingsmoment. Zet een foto van jouw held op een sfeervol plekje in je huis, tuin of op je balkon. Steek er een kaarsje bij aan en sta even stil bij haar of hem. Ook iets lezen of een streepje muziek kan. Plaats deze dag een foto of een filmpje van jouw herdenkingsmoment op diezelfde Facebook-Eventpagina van het War Heritage Institute met de hashtag #wewillmeetagain.

Meer info: https://belgiumremembers44-45.be/nl/wewillmeetagain-8-mei/


;