Menu

Naar de lijst

2de fase versoepeling coronamaatregelen vanaf maandag 18 mei

Gepubliceerd op
vanaf-18-mei

De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag, op 13 mei, versoepelingen en aanpassingen kenbaar gemaakt om het openbare leven vanaf maandag 18 mei in een volgende fase (Fase 2) te brengen. 

Deze maatregelen gaan pas in vanaf 18 mei. Tot dan blijven de huidige richtlijnen van toepassing.

Scholen

De lagere scholen in Hemiksem zullen op maandag 18 mei terug opengaan voor de leerjaren 1,2 en 6. Ook de opvangmogelijkheden worden terug uitgebreid. Via de scholen werden de praktische uitwerking en de maatregelen reeds gecommuniceerd aan de ouders. 

Sport

Trainingen en lessen in clubverband kunnen van maandag 18 mei in open lucht hervat worden. Dit kan met maximaal 20 personen en de afstandregels moeten gerespecteerd worden.

* Er moet ook een coach aanwezig zijn.

* Sportclubs moeten ook de nodige maatregelen nemen vooraleer ze opnieuw open gaan.

* Cafetaria’s blijven gesloten.

Uiteraard moeten andere hygiëne- en social distancing-maatregelen gevolgd worden.

Huwelijken en begrafenissen

Huwelijken en begrafenissen mogen doorgaan met maximaal 30 aanwezigen. Na afloop mag er geen receptie of koffietafel worden georganiseerd.

Woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Hoghe Cluyse zal vanaf 18 mei terug bezoek mogen toelaten. Contactpersonen van de bewoners  zullen door het woonzorgcentrum zelf gecontacteerd worden met een verduidelijking van de voorschriften die dienen gehanteerd te worden.

- per bewoner 1 bezoek per week met maximum van half uur.

- bezoek enkel na afspraak met het wzc

- bezoek enkel indien gezondheid het toelaat

- bezoekers zijn verplicht een mondmasker te dragen. 

Meer informatie zal door wzc gecommuniceerd worden aan de familieleden/contactpersonen.

Kappers

Kappers en schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen mogen heropstarten mits voorwaarden:

* Enkel op afspraak.

* Klant en personeelsleden moeten mondmaskers dragen.

Openbare markten

De openbare markt in Hemiksem zal op woensdag 20 mei terug opengaan. Deze zal doorgaan op de UNO-laan tussen de Gemeenteplaats en Rubenslaan, en dit zolang de horeca gesloten blijft. Marktkramers en hun personeel moeten verplicht een mondmasker dragen.

Voor bezoekers van de markt is het dragen van een mondmasker aanbevolen.

Cultuur 

Dierentuinen mogen opnieuw openen en moeten een circulatieplan implementeren. Tickets mogen enkel per telefoon of online verkocht worden.

* Cafetaria's, restaurants, attracties en speelpleinen moeten gesloten blijven.

Musea en "culturele bezienswaardigheden" mogen opnieuw open, mits voorwaarden: enkel tickets per telefoon of online en slechts een beperkt aantal bezoekers zal worden toegelaten.

De bibliotheek in Hemiksem gaat terug open op 18 mei met uitzondering van dinsdag. Voor de klanten die dit wensen, wordt er op dinsdag van 16 tot 20 uur nog steeds een afhaalpunt georganiseerd.
Meer informatie over de afhaalfunctie vind je op https://ivebica.bibliotheek.be/.
Voor minder mobiele personen voorziet de bib een dienstverlening met levering aan huis. Hiervoor kan je contact opnemen met de bibliotheek.

Mondmaskers

BIN-zones Zuid en Oost hebben op vrijdag 8 mei hun mondmaskers ontvangen in de brievenbus. Zo kreeg al 47% van onze inwoners bij de eerste verdeling een mondmasker. De tweede deellevering werd op donderdag 14 mei verpakt in enveloppen werd nog dezelfde dag verdeeld in de BIN-zones West en Dorp. We hopen volgende week een laatste levering te ontvangen zodat de laatste 18% van de inwoners, in BIN-zones Varenvelden en Bloemenwijk, ook de beloofde mondmaskers in hun brievenbus krijgen. 

Meer info: www.info-coronavirus.be

Downloads


;