Menu

Naar de lijst

18de Grote Prijs Rupske Lauwers viert 2 dagen feest

Gepubliceerd op
fiets2

Op zaterdag 7 en zondag 8 september staat Hemiksem in het teken van de wielersport. Voor de 18de keer wordt de omloop Rupske Lauwers gereden door onze gemeente.

Anders dan de vorige jaren zal het evenement dit jaar over 2 dagen verspreid worden. Het wordt een speciale editie, bedoeld om het evenement op te waarderen en verder uit te bouwen naar de toekomst. Dat wielrenner Willy 'Rupske' Lauwers 60 jaar geleden gestorven is, is een gegeven maar wordt niet echt vernoemd als reden om te feesten. Het middelpunt van de feestelijkheden bevindt zich rond café Den Zoeten Inval aan de Assestraat. Daar start op zaterdag 7 september om 8 uur een ontbijtbuffet in openlucht onder de tent. Tegelijk verzamelen er ook oldtimers die vanaf 9.30 uur een rondrit maken van Hemiksem naar Bornem en terugkeren naar onze gemeente. Ondertussen vindt er vanaf de middag een open podium plaats voor lokaal talent.

Tussen 16 en 17 uur worden alle wagens verwacht aan de abdij van Hemiksem. Van daaruit worden kleine colonnes gevormd om onder begeleiding door de straten van Hemiksem te flaneren. Opnieuw zal de aankomst verkeersvrij gemaakt worden om de terugkerende oldtimers feestelijk te ontvangen. Alle deelnemers krijgen als beloning een kopje koffie of thee met een stukje taart en, wie weet, nog een geschenkje bovenop ... .

Het sportieve gebeuren staat op zondag 8 september op het programma. De 18de Grote Prijs Rupske Lauwers gaat vanaf 13.30 uur van start voor de masters in de categorieën C, D en E. Vanaf 16 uur volgt het Europees kampioenschap voor cyclo sportieven.

De wedstrijd verloopt in een lus van telkens 6,7 kilometer. De start en aankomst bevinden zich in de Assestraat 179 'café De Zoeten Inval). De organisatie voorziet seingevers en er zal ook signalisatie geplaatst worden aan de omloop. Hieronder vind je een kaartje met het parcours.

Inschrijvingen voor de oldtimerrondrit, ontbijtbuffet en andere info vind je via www.rupskelauwers.be

Downloads

pdf

;