Menu

Parkeerverbod aanvragen

Wanneer je verhuist, heb je voldoende ruimte nodig om de verhuiswagen en eventueel de verhuislift te plaatsen. Als je voor verbouwingswerken een container bestelt, moet er voldoende ruimte vrij zijn om die container te plaatsen.

Voor het tijdelijk vrijhouden van parkeerruimte kan je bij het gemeentebestuur verkeersborden huren die een parkeerverbod aangeven.

Dit is de juiste procedure die je bij de aanvraag van een tijdelijk parkeerverbod moet volgen:

  • Bij het plaatselijk politiekantoor haal je een formulier op waarmee je toelating krijgt voor een tijdelijk parkeerverbod. Vergeet niet om de gegevens van de verhuisfirma of de firma die de container levert mee te brengen. Het politiekantoor is gevestigd in de Sint-Bernardusabdij 1 en kan je telefonisch bereiken via het nummer 03 443 09 50.
  • 1 of 2 dagen voor het parkeerverbod ingaat, ga je met het formulier dat je van de politiediensten kreeg naar het gemeentemagazijn. Het magazijn is gevestigd in de G. Gilliotstraat 50 (tel. 03 288 27 20).
  • Nadat je een bedrag van 105 euro hebt betaald, (75 euro borg en 30 euro huur) krijg je het verkeersbord mee. Per adres heb je slechts 1 verkeersbord nodig. Wanneer je het verkeersbord plaatst, noteer dan de nummerplaten van de wagens die er op dat moment geparkeerd staan. Als er de dag van het parkeerverbod wagens staan met een andere nummerplaat dan kan je het politiekantoor contacteren om dit te melden. De politie tracht dan de bestuurders van deze wagens te contacteren zodat ze hun voertuig kunnen verplaatsen. 
  • De waarborg van 75 euro krijg je terug wanneer je het verkeersbord inlevert bij het gemeentemagazijn.