Menu

Aanvraag parkeerverbod

Wie bijvoorbeeld verhuist of ingrijpende verbouwingen plant maakt vaak gebruik van een tijdelijk parkeerverbod om één en ander veilig en rustig uit te kunnen voeren. 

Vanaf 1 maart 2019 wijzigt de procedure die je tot dan diende te volgen om een tijdelijk parkeerverbod aan te vragen. De aanvraag voor de inname van het openbaar domein zal voortaan online gebeuren en niet meer via het politiekantoor.

De aanvraag voor de inname van het openbaar domein dien je minimum 2 werkdagen op voorhand te reserveren. Deze werkwijze is vanaf 1 maart ook van toepassing voor bedrijven die bijvoorbeeld wegwerkzaamheden moeten uitvoeren.

Particulieren die niet over internet beschikken kunnen nog altijd terecht op de technische dienst van het gemeentehuis waar je samen met een medewerker de aanvraag kan doorlopen. Denk er dan zeker aan om je rijksregisternummer mee te brengen. Dat nummer vind je op de achterzijde van je identiteitskaart.

De weblink naar de toepassing vind je hier.

Als je deze toelating hebt ontvangen dan kan je in het gemeentemagazijn de bijhorende verbodsborden afhalen. De borden moeten minstens 24 uur op voorhand worden geplaatst.

Aanvraag parkeerverbod